• Nätplanering och leverans

Nätplanering eller nätoptimering innebär att vi ser till att telekomtrafik går på bästa sätt mellan noder för att säkerställa kapacitet och effektivitet. Kan man ta bort en relativt tom nod och dra trafiken via en närliggande nod, eller behöver man ny kapacitet? Detta kräver stor förståelse för hur tekniken fungerar. Vid beställning arbetar vi med entreprenörer och förser dem med beställningar som innehåller all info de behöver för att deras tekniker ska kunna utföra jobbet rätt och effektivt. Sedan tar vi emot, kontrollerar och godkänner fakturor.  

När vi har funktionsansvar för ett projekt så gör vi alla delar som krävs för att leverera mot kundens mål. Vi rapporterar progress mot mål, tid och kostnad i överenskomna intervall.

Inom leverans driver vi leveransprojekt, utför leveranskoordinering samt bereder underlag för genomförande av leveranser.

framgångsExempel:

  • Funktionsansvar för utbyggnad av 3G och 4G-nätet i Sverige. Bidragit till att 99% av Sveriges befolkning nu täcks av 4G nätet.
  • Funktionsansvar för nedtagning av flera gamla teknikplattformar. Optimering av näten och slutligen total nedtagning efter migrering av alla kunder till ny teknik. Detta ger både besparingar av elförbrukning och skapar plats för framtidens teknik.
  • Effektiviseringsprojekt inom Leveranskoordinering
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.